Vinařství Dufek Pálava pozdní sběr 2017 0,75 l

Kód: DU32
Oceněné víno
252 Kč 336 Kč / 1 l
Skladem

Moravská odrůda vznikla zkřížením Müller Thurgau a Tramín červený. Víno je jantarové barvy s vůní čajových žlutých růží v chuti kořenité. Víno je mohutné s dlouhým dozníváním což je podpořeno zbytkovým cukrem.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Moravská odrůda vznikla zkřížením Müller Thurgau a Tramín červený. Víno je jantarové barvy s vůní čajových žlutých růží v chuti kořenité. Víno je mohutné s dlouhým dozníváním což je podpořeno zbytkovým cukrem.

Ocenění: zlatá medaile Vinum Juvenale, stříbrná medaile Víno Bojnice, stříbrná medaile Vinné trhy Pezinok, bronzová medaile Vitis Aurea

Doplňkové parametry

Kategorie: VÍNO
Přívlastek: pozdní sběr
Odrůda: Pálava
Obsah cukru: polosuché
Ročník: 2017
Barva: bílé
Objem: 0,75 l
Vinařská oblast: Morava
Vinařská podoblast: slovácká
Vinařská obec: Svatobořice-Mistřín
Vinařská trať: Tabule
Obsah alkoholu: 11,5 %
Teplota podávání: 10-12 °C
Zbytkový cukr: 10,4 g/l
Kyseliny: 5,4 g/l

logo dufek

Rodinné Vinařství Josef DUFEK se nachází ve vinařské obci Svatobořice-Mistřín, v srdci Moravského Slovácka. Obec s bohatou kulturní tradicí s krásnými kroji má neméně bohaté tradice vinařské. Na tyto tradice navazuje toto vinařství, jehož počátky sahají až do roku 1824.

Vlastní vinařství bylo pak založeno v roce 2003. Tento rok je spojen s výsadbou prvních vinohradů.   V následujících letech se zaměřili střídavě na budování vinařství a další výsadbu vinic, kterou zakončili v roce 2016, kdy výměra vinic dosáhla 46 ha. Všechny vinice se nacházejí v nejlepších vinařských tratích s jižní nebo jihovýchodní expozicí v katastru obce, v části Svatobořice. Vinice obdělávají co nejšetrněji v rámci integrované produkce s důrazem na kvalitu hroznů, která je  prvním předpokladem dobrého vína.

Výrobu vína realizují pomocí nejmodernějších technologií s využitím mnohaletých zkušeností ve „vinařině“ předávaných z generace na generaci. Samostatnou kapitolou je výroba sektů, které vyrábí tradiční metodou kvašením v láhvi (Méthode tradittionale)  s dobou zráním na láhvi 18 měsíců. 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval do Shoptetu Tomáš Hlad & techka s.r.o.